Comunicat de presă Instituția Prefectului PH / 02.03.2018

Ploiesti, 02.03.2018

COMUNICAT DE PRESA

 

         In data de 02 martie 2018, Ambasada Republicii Bulgaria la Bucuresti a organizat, impreuna cu Institutia Prefectului Judetul Prahova si cu autoritatile judetene si locale, cu concursul Garnizoanei, la Monumentul Vanatorilor din Municipul Ploiesti, o ceremonie militara constand in ceremonii religioase, (la care a participat Arhimandrit Victor Mutafov, Reprezentant al Bisericii Ortodoxe Bulgare in Romania), alocutiuni si depuneri de coroane de flori, cu ocazia celebrarii Zilei Nationale a Republicii Bulgaria.

         Acesta ceremonie, la care in mod curent participa E.S. domnul Todor Churov, Ambasadorul Republicii Bulgaria la Bucuresti, este deja o traditie, partea bulgara dorind sa aminteasca astfel faptul ca, in perioada premergatoare Razboiului pentru Independenta, la Ploiesti au fost instruite, cu avizul autoritatilor locale de atunci, detasamentele de voluntari bulgari.

         La comemorare, ce are o semnificatie deosebita in contextul sarbatoririi Anului Cenenarului Marii Uniri, au fost prezenti, marcand evenimentul prin alocutiuni si depuneri de coroane de flori din partea institutiilor reprezentate, prefectul Ioana Madalina Lupea, administratorul public al Judetului Prahova, Fabioara Ionescu si viceprimarul Municipiului Ploiesti, Gheorghe Pana.

         Au participat de asemenea depunand coroane, deputatii Laura Moagher, Petronela Czokany, reprezentant al comunitatii bulgare si Dragos Zisopol, reprezentant al comunitatii elene.

 

Biroul de presa