𝑷𝑳𝑨𝑪𝑯𝑬𝑻𝑨 𝑫𝑬 𝑶𝑵𝑶𝑨𝑹𝑬 𝒂 𝑴𝑰𝑵𝑰𝑺𝑻𝑬𝑹𝑼𝑳𝑼𝑰 𝑨𝑭𝑨𝑪𝑬𝑹𝑰𝑳𝑶𝑹 𝑰𝑵𝑻𝑬𝑹𝑵𝑬 𝒐𝒇𝒆𝒓𝒊𝒕𝒂̆ 𝑺𝑬𝑹𝑽𝑰𝑪𝑰𝑼𝑳𝑼𝑰 𝑷𝑼𝑩𝑳𝑰𝑪 𝑪𝑶𝑴𝑼𝑵𝑰𝑻𝑨𝑹 𝑫𝑬 𝑷𝑨𝑺̦𝑨𝑷𝑶𝑨𝑹𝑻𝑬 𝑷𝑹𝑨𝑯𝑶𝑽𝑨 𝒐𝒅𝒂𝒕𝒂̆ 𝒄𝒖 𝒄𝒆𝒍𝒆𝒃𝒓𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒆𝒍𝒐𝒓 111 𝒂𝒏𝒊 𝒅𝒆 𝒊𝒔𝒕𝒐𝒓𝒊𝒆 𝒂 𝒅𝒐𝒄𝒖𝒎𝒆𝒏𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝒄𝒂̆𝒍𝒂̆𝒕𝒐𝒓𝒊𝒆 𝒓𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒆𝒔𝒄

În cadrul unei ceremonii dedicată aniversării Zilei Pașaportului Românesc ( 19 martie), ce a avut loc în cursul zilei de ieri, în Sala de Marmură a Cercului Militar Național, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Prahova prin doamna comisar-șef Larisa Zaharia, a fost evidențiat de Ministerul Afacerilor Interne pentru serviciile care au contribuit la creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor.
Îi felicităm pe colegii noștri care sub coordonarea impecabilă a doamnei comisar Zaharia reușesc să aducă performanță la nivelul serviciilor publice comunitare din județul nostru.
La data de 19 martie 1912, regele Carol I a promulgat, prin Înaltul Decret Regal nr. 1758, prima lege modernă care se referea la pașapoarte, denumită ,,Lege asupra pașpoartelor”.
Pașaportul românesc este mai mult decât un document de călătorie, el conferă cetățenilor libertatea de deplasare fără viză în 176 de țări și reprezintă un document care a parcurs de-a lungul anilor un amplu proces de dezvoltare și evoluție, ridicându-se la cele mai înalte standarde în ceea ce privește securitatea.
https://www.prefectura.mai.gov.ro/comunicat-de-presa-nr-1-din-16-03-2023-ziua-pasaportului-romanesc/