𝑺̦𝒆𝒅𝒊𝒏𝒕̦𝒂 𝒐𝒓𝒅𝒊𝒏𝒂𝒓𝒂̆ 𝒂 𝑪𝒐𝒍𝒆𝒈𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑷𝒓𝒆𝒇𝒆𝒄𝒕𝒖𝒓𝒂𝒍, 21 februarie 2023

Ședința Colegiului Prefectural ce a avut loc în această dimineață, prezidată de către prefectul Virgiliu Daniel Nanu și subprefectul Emil Drăgănescu, a avut pe ordinea de zi prezentarea rapoartelor de activitate pentru anul 2022 ale 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐒𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐏𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚̆ 𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐚 𝐬̦𝐢 𝐆𝐚̆𝐫𝐳𝐢𝐢 𝐅𝐨𝐫𝐞𝐬𝐭𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐏𝐥𝐨𝐢𝐞𝐬̦𝐭𝐢. Ultimul punct al ședinței l-a reprezentat aprobarea Planului comun pentru pregătirea acțiunilor ce vor fi întreprinse în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale.

𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐒𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐏𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐚̆ 𝐏𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐚 își desfășoară activitatea cu scopul realizarii politicilor și programelor naționale de sănătate publică, a activității de medicină preventivă și a inspecției sanitare de stat, a monitorizării stării de sănătate și a organizării statisticii de sănătate, precum și a planificării și derulării investițiilor finanțate de la bugetul de stat pentru sectorul de sănătate.
Pentru punerea în aplicare a politicii de sănătate publică la nivel local, DSP are diverse atribuții care pentru anul 2022 pot fi regăsite inclusiv pe site-ul Instituției Prefectului Județul Prahova.

𝐆𝐚𝐫𝐝𝐚 𝐅𝐨𝐫𝐞𝐬𝐭𝐢𝐞𝐫𝐚 𝐏𝐥𝐨𝐢𝐞𝐬̦𝐭𝐢 este o instituție cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Apelor și Pădurilor care implementează pe raza de competență politicile autorității publice centrale ce raspund de silvicultura în activitățile de:
– administrare a fondului forestier național;
– gestionare durabilă a pădurilor;
– conservare a biodiversității în păduri;
– reconstrucție ecologică, de regenerare și îngrijire a pădurilor;
– asigurare a integrității fondului forestier național;
– prevenire și stingere a incendiilor;
– pază și protecție a pădurilor;
– recoltare a produselor specifice fondului forestier național;
– control al provenienței și al trasabilității materialelor lemnoase;
– sprijin al formelor asociative ale proprietarilor de păduri;
– control al aplicării și respectării regimului silvic.

În plus, față de raportul de activitate, inspectorul șef al Gărzii de Mediu, domnul Viorel Mihălcioiu a transmis și câteva elemente ale ”𝐂𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐢̂𝐦𝐩𝐚̆𝐝𝐮𝐫𝐢𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐚̆𝐳𝐮𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐑𝐞𝐝𝐫𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐑𝐞𝐳𝐢𝐥𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ (𝐏𝐍𝐑𝐑)”, apel ce a avut startul în 25 noiembrie 2022.

Materialele puse la dispoziție pentru organizarea ședinței de astăzi, pot fi regăsite integral pe site-ul instituției noastre, aici:

Directia de Sanatate Publica Prahova – raport de activitate 2022

Campaniei naționale de împădurire prevăzută de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) (1)

Garda Forestieră Ploiești- raport activitate 2021- 2022