𝗔𝘂𝘁𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗹𝗲 𝗮𝘂 𝗶̂𝗻𝘁𝗮̂𝗺𝗽𝗶𝗻𝗮𝘁 𝗮𝘀𝘁𝗮̆𝘇𝗶, 𝗶̂𝗻 𝗚𝗮𝗿𝗮 𝗱𝗲 𝗦𝘂𝗱 𝗣𝗹𝗼𝗶𝗲𝘀̦𝘁𝗶 𝘀𝘂𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗰𝗲𝘁𝗮̆𝘁̦𝗲𝗻𝗶 𝘂𝗰𝗿𝗮𝗶𝗻𝗶𝗲𝗻𝗶

✔️În jurul orei 16, din trenul care circula pe ruta Iași-București au coborât aproximativ 400 de cetățeni ucrainieni, care urmează să rămână în județul Prahova, până când vor decide în ceea ce privește următoarea destinație.
✔️Prefectul Virgiliu Nanu a fost prezent alături de cei doi subprefecți, Emil Drăgănescu și Alexandru Vane pentru a coordona activitatea de primire a persoanelor refugiate.
Alături de aceștia s-au mobilizat exemplar reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Grupării de Jandarmi Mobilă, Inspectoratului de Poliție al județului Prahova, ai Poliției Transporturi Feroviare și nu în ultimul rând, ai Primăriei municipiului Ploiești.
✔️După ce au fost întâmpinați la gară, refugiații au fost transportați în vedere trierii, cu autobuze ce aparțin Transport Călători Express Ploiești către Sala Sporturilor Olimpia. Ulterior, rând pe rând, au fost transportați către spații de cazare din municipiul Ploiești, comuna Bucov și comuna Vălenii de Munte.
✔️Această acțiune nu ar fi putut să decurgă bine, fără ajutorul voluntarilor, vorbitori de limba ucraineană, care au sprijinit și au intermediat neobosiți comunicarea cu refugiații.
🙏Prefectul mulțumește pentru mobilizarea extraordinară de astăzi tuturor celor implicați și este convins că doar împreună putem face mai mult și de acum înainte.