Comunicat de presa-23 de focare de pestă porcină africană depistate în cinci localități din Prahova

Cele cinci suspiciuni ale unor noi focare de pestă porcină africană în județul Prahova din data de 17.07.2019, au fost confirmate prin buletine de analiză și de IDSA București. Acestea sunt plasate astfel: 1 în comuna Poienarii Burchii-sat Cărbunari, 3 in comuna Târgșorul Vechi-sat Târgșoru Vechi și 1 la porc mistreț în Fondul de Vanatoare 33 Nucet, aparținând AVPS Cormorani.

În acest moment au fost confirmate în total 23 de focare de pestă porcină africană pe raza comunelor Poienarii Burchii, Târgșorul Vechi, Gorgota, Șirna și Brazi. Trei dintre aceste focare sunt la porci mistreți.

La Târgșorul Vechi, pe străzile unde au fost suspicionate/confirmate focarele, continuă evaluarea și uciderea preventivă a suinelor, potrivit hotărârii luate ieri în ședința Centrului local de combatare a bolilor Prahova, in zona (pe strazile) in care au fost confirmate focarele de boala, conform recensământului efectuat de către Primăria Târgșorul Vechi.

Autoritatile locale continuă recensământul suinelor din zonele de protectie/supraveghere afectate de PPA, iar echipajele Inspectoratului de Politie Judetean Prahova au continuat controalele in trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere. Până acum nu a fost depistat niciun transport de acest gen.