COMUNICAT DE PRESĂ – MESAJUL PREFECTULUI JUDEȚULUI PRAHOVA CĂTRE ANGAJATORI

Ploiești, 24.07.2020

 COMUNICAT DE PRESĂ

MESAJUL PREFECTULUI JUDEȚULUI PRAHOVA CĂTRE ANGAJATORI

          În urma instituirii măsurii de carantină zonală, pe o perioadă de 14 zile, în satul Gornet -comuna Gornet, numeroși cetățeni, ce au domiciliul în comuna Gornet, se adresează Instituției Prefectului, sesizând faptul că întâmpină dificultăți la locul de muncă.         Fac un apel către toți angajatorii să înteleagă și să trateze cu responsabilitate situația acestor salariați. Persoanele respective nu sunt bolnave și au dreptul să își desfășoare activitatea pe toată perioada carantinei zonale.

Avînd în vedere prevederile art. 3 din Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659202 din 22 iulie 2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 648/2020, conform căruia ”Toate persoanele …. vor prezenta autorităților legitimație de serviciu valabilă, adeverință de salariat eliberată de angajator sau alt document care să ateste activitatea profesională”, pentru a veni în sprijinul acestor prahoveni, le solicit angajatorilor să emită documentele doveditoare necesare.

 

      Măsura carantinării nu este egală cu închiderea unei localități, ci vine în sprijinul cetățenilor care nu sunt infectați, și asigură o mai bună gestionare a combaterii răspândirii bolilor. Este momentul să dăm dovadă de spirit civic, de responsabilitate, mărinimie și ajutor reciproc.

PREFECT,

CRISTIAN IONESCU