Comunicat de presă privind verificările întreprinse de prefectul Cristian Ionescu în stațiunile montane

Ploiești, 19 noiembrie 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 19 noiembrie 2020, domnul prefect al județului Prahova, Cristian Ionescu, a efectuat noi vizite în localitățile cu rată de incidență de peste 3/1000 de locuitori. Vizate au fost stațiunile montane: Sinaia și Bușteni, acolo unde continuă să fie înregistrat un număr mare de turiști, în special în zilele de weekend, iar pericolul răspândirii noului coronavirus fiind astfel foarte mare.

Domnul prefect le-a recomandat primarilor din orașele Sinaia și Bușteni, domnul Vlad Oprea și Mircea Corbu,  o mai mare mobilizare în privința acțiunilor întreprinse în unitățile-administrativ teritoriale amintite, în vederea conștientizării populației și a limitării răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. De asemenea, le-a solicitat să continue acțiunile de dezinfecție pe domeniul public și să intensifice controalele în vederea monitorizării respectării tuturor măsurilor impuse atât persoanelor fizice, cât și juridice, de legislația în vigoare.

Dintre acestea, reamintim faptul că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Ținând cont de specificul celor două UAT-uri și a Hotărârilor CJSU nr. 74 (pentru Bușteni) și 78 (pentru Sinaia), prin care au fost adoptate o serie de restricții, ca urmare a creșterii ratei de incidență, facem precizarea că activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, dar care nu vor fi consumate în spaţiile respective (se va recurge la livrare la domiciliu, takeaway)!

Domnul prefect Cristian Ionescu a anunțat că va reveni și în zilele de weekend în stațiunile de pe Valea Prahovei pentru a vedea în ce măsură sunt implementate și respectate măsurile impuse de contextul actual, însă în vizorul controalelor sale vor fi și alte zone de agrement din județ, cum ar fi, spre exemplu, Barajul Paltinu.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI PRAHOVA

19.11.2020