Comunicat de presă privind vizita prefectului Cristian Ionescu în localitățile din Prahova cu cele mai mari rate de incidență

Astăzi, 17 noiembrie 2020, domnul prefect al județului Prahova, Cristian Ionescu, a efectuat o serie de vizite de lucru la primăriile din municipiul Câmpina și comunele învecinate: Poiana Câmpina, Cornu și Brebu, unde sunt înregistrate cele mai mari rate de incidență a infecției cu noul coronavirus la mia de locuitori, din județ, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

            În acest context, domnul prefect Cristian Ionescu le-a recomandat primarilor o mai mare mobilizare în privința acțiunilor întreprinse în unitățile-administrativ teritoriale pe care le conduc în vederea conștientizării populației și limitarea răspândirii SARS-CoV-2. Totodată, le-a solicitat edililor să continue acțiunile de dezinfecție pe domeniul public și să ia fără echivoc toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare în context COVID-19, să urmărească respectarea restricțiilor impuse de Executiv atât în rândul persoanelor fizice, cât și juridice, printre care reamintim obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

            De asemenea, în localitățile amintite, au fost mobilizate mai multe echipaje de poliție în vederea intensificării controalelor.

            La Câmpina, discuțiile au atins și subiectul privind lipsa cadrelor medicale de la Spitalul Municipal (unitate-suport COVID). Domnul primar Alin Moldoveanu a solicitat suplimentarea, în regim de urgență, a numărului de doctori pentru toate secțiile, întrucât în situația actuală, din cauza deficitului de specialiști, nu mai pot fi asigurate toate gărzile. Situația este în atenția DSP Prahova care a întreprins toate demersurile în vederea detașării mai multor specialiști pentru buna desfășurare a activității în acest spital.

            În cele patru localități amintite sunt în vigoare mai multe măsuri restrictive cuprinse în Hotărârile nr. 74/07.11.2020 și 75/09.11.2020, aprobate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova.             

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL PRAHOVA
17.11.2020