IMPORTANT – Documentele care vor putea fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgență

În contextul social actual privind prioritatea prevenirii și limitării răspândirii coronavirusului, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor aduce la cunoștința cetățenilor – solicitanți ai serviciilor de permise/examinări și înmatriculări următoarele informații de interes general:

În conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Președintelui României  nr.195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență.

În acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv: permisele de conducere, autorizațiile de circulație provizorie precum și dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și permiselor de conducere care vor expira pe perioada stării de urgență vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgență.

Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență, conform dispozițiilor art.12 alin.(1) din Ordonanța Militară nr.3/24.03.2020.

Aceleași reglementări se vor aplica și documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/examinare/preschimbare permis de conducere (ex. certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată-fișa medicală, dosar școlarizare etc.) care vor expira pe perioada stării de urgență.