Informare de presă-Acțiune de verificare a barajelor, digurilor și cursurilor de apă din Prahova

Domnul subprefect Emil Drăgănescu s-a întâlnit astăzi cu membrii comisiei de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor, instituită la nivelul județului Prahova, într-un control tematic al Ministerului Apelor și Pădurilor.

În județul nostru, această acțiune de verificare va începe astăzi, 7 noiembrie și se va termina pe 9 noiembrie. Astăzi, comisia va merge să verfice starea tehnică și funcțională a digului din comuna Șirna, existența perdelelor forestiere de protecție în zonele dig mal de pe cursurile de apă interioare în zona lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor propuse verificării, verificarea stării tehnice și funcționale a barajelor și digurilor de contur a acumulărilor permanente mici, respectiv Baraj de priză Nedelea, precum și verificarea la nivelul Primăriilor Șirna și Ariceștii Rahtivani a modului în care au fost afișate în locuri publice materialele informative privitoare la apărarea împotriva inundațiilor.

Mâine, comisia va merge să verifice lucrările de regularizare a cursurilor de apă cu evidențierea zonelor colmatate din comunele Bătrâni, Drajna și Strachiojd, dar și situația stocului de materiale și mijloace de apărare existent la Barajul Măneciu.

Vineri vor fi verificate stocurile de materiale și mijloace de apărare existente la magazia centrală si centrul de interventie rapidă Ploiești, dar și măsurile întreprinse pentru reactualizarea planurilor de acțiune în caz de accident la barajele Paltinu și Măneciu. Totodată, se va verifica la nivelul Consiliului Județean Prahova, stadiul integrării hărților de risc la inundații în planurile de urbanism și amenajarea teritoriului de interes județean și local.

Din comisia de verificare face parte și un reprezentant al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova.