Informare de presă-Campania de promovare a învățământului profesional dual in Prahova

Doamna prefect Mădălina Lupea a participat astăzi la Campania de promovare a învățământului profesional dual, eveniment organizat de Inspectoratul Scolar Județean Prahova in parteneriat cu Instituția Prefectului județul Prahova și Camera de Comerț și Industrie Prahova.

In afara cadrelor didactice din licee și grupuri școlare tehnologice, la ședință au participat și reprezentanți ai companiilor implicate deja în învățământul dual care au povestit cu satisfacție experienta lor din unitățile școlare în care au investit in dotări, pentru că elevii să devină calificații de care au nevoie.

Doamna prefect a reiterat ideea potrivit căreia învățământul profesional dual este una dintre masurile care ar putea conduce la diminuarea deficitului de personal, problema de care se plâng toate companiile, atât din Prahova, cât și din țară.

In planul de școlarizare 2019-2020, Inspectoratul Școlar Prahova și-a propus selectarea calificărilor profesionale cerute de piata muncii, dezvoltarea rețelei de parteneriat între operatorii economici și unitățile de învățământ în vederea desfășurării activităților de pregătire practică a elevilor în condiții reale de muncă și progres tehnologic.