Informare de presă privind ședințele de constituire a consiliilor locale din județul Prahova

Ploiești, 22.10.2020

 

 

Informare de presă

Convocarea consilierilor aleși la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din data 27 septembrie 2020, pentru ședințele privind ceremonia de constituire consiliilor locale din județul Prahova

 

Pentru fiecare consiliu local din judeţ, precum şi pentru consiliul judeţean, prefectul convoacă, prin ordin, consilierii locali/judeţeni pentru şedinţa privind ceremonia de constituire a consiliului local/judeţean în cel mult 5 zile de la comunicarea încheierii judecătoriei/tribunalului ori a comunicării hotărârii tribunalului/curţii de apel, după caz, în situaţia în care numărul mandatelor de consilier local/judeţean, validate, este mai mare decât primul număr natural strict mai mare decât jumătate din numărul membrilor consiliului local/judeţean, stabilit potrivit art. 112 şi art. 171 din O.U.G. nr.57/2019, cu modificările şi completările ulterioare.

Până în prezent au fost comunicate încheieri de către judecătorii pentru consilierii declarați aleși din 44 de unități administrativ teritoriale prahovene. Atfel, începând cu data de 21 octombrie, aceștia au fost convocați, în ședința privind ceremonia de constituire a consiliului local, consilierii locali declarați aleși la alegerile pentru autoritățile publice locale din data de 27 septembrie 2020.

Ieri au avut loc ședințele de constituire a consiliilor locale din orașul Mizil, comunele Apostolache, Călugăreni, Ciorani, Jugureni, Sălciile și Vadu Săpat.

Astăzi au loc ședințe de constituire la nivelul orașului Vălenii de Munte, comunelor Ceptura și Ștefești.

În perioada următoare vor fi ședinte de constituire a consiliilor locale din municipiul Câmpina, orașele Boldești-Scăeni, Breaza, Mizil, Plopeni, Azuga, Bușteni, Sinaiași Urlați și comuneleCerașu, Fulga, Iordăcheanu, Poiana Câmpina, Poienarii Burchii, Starchiod, Surani, Valea Doftanei, Boldești-Grădiștea, Brebu, Cocorăștii Colț, Florești, Gherghița, Gornet, Gornet Cricov, Gura Vadului, Izvoarele, Măneciu, Olari, Râfov, Teișani, Tomșani și Vărbilău.

Instituția Prefectului – Județul Prahova

22 octombrie 2020