Informare de presă privind situația COVID-19 în Prahova, 11 august 2020

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2743 de persoane. Dintre acestea, 108 au decedat, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese raportate au fost în cazul a trei persoane de sex masculin, cu vârstele de 50,73 și 76 de ani. Toate prezentau comorbidități.

Dintre persoanele confirmate cu noul coronavirus, patru sunt dintr-o unitate de administrație publică locală de pe raza județului. Activitatea administrativă a fost reorganizată, contacții direcți au fost trimiși în carantină, iar spațiile de lucru au fost dezinfectate, conform precizărilor făcute de către reprezentanții instituției respective și DSP Prahova.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 25 de pacienți, dintre care 16 sunt ventilați.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 308, dintre care 274 sunt ocupate.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 290 de decizii de izolare și 1820 de decizii de carantină (toate sunt la domiciliu).

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 15873 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), conform centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1508 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 822 de persoane, 563 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 111 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 127 de sancțiuni (șase în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 121 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 8800 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

Instituția Prefectului – Județul Prahova

11 august 2020