Informare de presă privind situația COVID-19 în Prahova, 30 iulie 2020

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a patru persoane (două de sex feminin, cu vârstele de 73 și 79 de ani, și două de sex masculin, cu vârstele de 42 și 45 de ani). Toate prezentau comorbidități.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 27 de pacienți, dintre care 16 sunt ventilați.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 494 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost legitimate alte 172 de persoane, 74 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 29 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 61 de sancțiuni (zece în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 30 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilientei comunităților prevăzute în Legea 55/2020, iar 21 pentru nerespectarea  măsurile de dimunare a impactului riscurilor prevăzute tot în Legea 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 3900 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.