Referendum 6-7 octombrie 2018

BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPȚIE JUDEȚEANĂ nr.31 PRAHOVA

Ploiești, Palatul Administrativ, Bulevardul Republicii nr.2-4, intrarea B, etaj 1

Program de funcționare: Zilnic 10.00-16.00

Telefon BEJ Prahova 0244.544.510

Fax BEJ Prahova 0244.544.520

Email: bejprahova@bec.ro

web:https://ph.prefectura.mai.gov.ro/referendum-6-7-octombrie-2018/

Președinte BEJ Prahova:

judecător Ancuța Monica Mitrache

Instruirea președintilor sectiilor de votare se va face pe 1 si 2 octombrie 2018.

Buletinele de vot vor fi ridicate de la BEJ Prahova în data de 5 octombrie, începând cu ora 9.00.

LISTA CU  PREȘEDINȚII SECȚIILOR DE VOTARE DIN PRAHOVA

LiSTA SECTIILOR DE VOTARE ORASE PRAHOVA

LISTA SECTIILOR DE VOTARE COMUNE PRAHOVA

Hotararea BEJ Prahova privind solutionarea contestatiei facute de Mihai Alexandru Aici

Hotarare BEJ Prahova privind solutionarea contestatiei facute de Elena Roxana Ciresnea Aici

Hotarare BEJ Prahova privind solutionarea contestatiei facute de Irina Vasile Aici

Hotararea BEJ Prahova privind solutionarea contestatiei facute de Stef Bogdan Gabriel Aici

Hotarare privind unele masuri pentru buna organizare și desfasurare a referendumului Aici

ADRESA BEC privind circuitul de predare a documentelor de către birourile electorale de circumscriptie catre BEC foto 1, foto 2, foto 3

Hotarare privind solutionarea contestatiilor cu privire la incalcarea regulilor de campanie AICI

Hotararea BEJ Prahova privind solutionarea contestatiei formulate de Asociația Solidaritatea pentru libertatea de constiinta AICI 

Biroul Electoral Central

Autoritatea Electorală Permanentă    

Legislație Referendum

Informații despre referendum puteti gasi si aici:http://www.mai.gov.ro/index03_2_04_6.html

Referendumul pentru revizuirea Constituției în forma adoptată de Parlament se va desfășura pe parcursul a două zile, 6 și 7 octombrie 2018, între orele 7.00 – 21.00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a românilor cu drept de vot.

Guvernul a adoptat în ședința de marți, 18 septembrie 2018, Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, precum și pentru unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a referendumului național pentru revizuirea Constituției, precum și Hotărârile privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului și pentru stabilirea măsurilor tehnico-organizatorice, a bugetului şi a cheltuielilor necesare pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018.

Ordonanța de urgență conține măsuri organizatorice de natură să asigure integritatea procesului de votare.

De asemenea, prin Ordonanța de urgență se urmărește remedierea lacunelor semnalate în cazul organizării referendumului, prin utilizarea soluțiilor legislative instituite de Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Potrivit actului normativ adoptat, întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituției va fi „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă „da” sau „nu”.

La referendumul național, pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua votării se vor organiza secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare (dacă acestea funcţionează în locaţii diferite) şi institutele culturale din străinătate. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe va putea organiza, cu acordul autorităţilor din ţara respectivă, secţii de votare şi în afara secţiilor de votare menționate.

În conformitate cu actele normative aprobate de Guvern, se vor constitui comisii tehnice, la nivel central şi local, din care vor face parte reprezentanţi ai instituţiilor implicate în organizarea referendumului naţional cu rolul de a coordona şi urmări îndeplinirea sarcinilor care revin ministerelor şi celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi instituţiilor prefectului.

Ministerul Afacerilor Interne dispune măsuri pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi liniştii publice în localităţile ţării, pe întreaga perioadă de organizare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei.

Prefecţii vor stabili graficul de distribuire a buletinelor de vot, precum şi a celorlalte materiale necesare desfăşurării procesului electoral.