𝐀𝐏𝐄𝐋𝐔𝐋 𝐏𝐑𝐄𝐅𝐄𝐂𝐓𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐕𝐈𝐑𝐆𝐈𝐋𝐈𝐔 𝐃𝐀𝐍𝐈𝐄𝐋 𝐍𝐀𝐍𝐔 𝐂𝐀𝐓𝐑𝐄 𝐌𝐄𝐃𝐈𝐂𝐈𝐈 𝐃𝐄 𝐅𝐀𝐌𝐈𝐋𝐈𝐄 𝐃𝐈𝐍 𝐉𝐔𝐃𝐄𝐓𝐔𝐋 𝐏𝐑𝐀𝐇𝐎𝐕𝐀 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐀 𝐒𝐄 𝐈𝐌𝐏𝐋𝐈𝐂𝐀 𝐈𝐍 𝐏𝐑𝐎𝐂𝐄𝐒𝐔𝐋 𝐃𝐄 𝐓𝐄𝐒𝐓𝐀𝐑𝐄 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓𝐀

Prefectul Virgiliu Daniel Nanu face un apel către medicii de familie din județul Prahova pentru a se implica în procesul de testare gratuită și pentru a veni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Prahova, care, așa cum aminteam și cu câteva zile în urmă, este suprasolicitat de numărul imens de cereri de testare la domiciliu.

„Având în vedere că Ministerul Sănătății îndeamnă ca pacienții care nu au o urgență medicală, însă au simptomatologie sugestivă pentru infecția cu SARS CoV-2 să se adreseze cabinetelor medicilor de familie pentru testarea Covid-19, doresc să apelez la bunăvoința medicilor de familie care au posibilitatea de a se organiza în vederea efectuării activității de testare în cabinetele proprii, să încerce să înţeleagă că aici intervine responsabilitatea pe care o au față de proprii pacienți.

Vin cu precizarea că în județul nostru, dintr-un total de 330 de medici de familie, au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Prahova în vederea testării, un număr de 89.

Așadar, prin alăturarea la acest demers, medicii de familie vor sprijini în primul rând comunitatea din care facem parte, dar și Serviciul Județean de Ambulanță care, prin degrevarea de aceste testări rapide, va putea să reducă timpii de răspuns pentru solicitările pe urgențe majore.

Sprijinul va fi binevenit și în rândul propriilor colegi de medicină de familie, care la acest moment au solicitari de testare și de la cetățeni care nu apar pe listele cabinetelor proprii, însă sunt asigurați și doresc să beneficieze de acest serviciu gratuit.

Totodată, reamintesc că și centrele de evaluare organizate din cadrul unităților spitalicești vor funcționa mult mai bine dacă medicii de familie îi vor diagnostica pe pacienți și vor decide ce persoane vor fi trimise în aceste centre.” – transmite prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu

 

Instituția Prefectului – Județul Prahova

08 februarie 2022