𝑷𝑹𝑶𝑫𝑼𝑪𝑨̆𝑻𝑶𝑹𝑰𝑰 𝑨𝑮𝑹𝑰𝑪𝑶𝑳𝑰 𝑪𝑼 𝑪𝑼𝑳𝑻𝑼𝑹𝑰 𝑨𝑭𝑬𝑪𝑻𝑨𝑻𝑬 𝑰𝑵𝑽𝑰𝑻𝑨𝑻̦𝑰 𝑳𝑨 𝑰𝑵𝑺𝑻𝑰𝑻𝑼𝑻̦𝑰𝑨 𝑷𝑹𝑬𝑭𝑬𝑪𝑻𝑼𝑳𝑼𝑰

Având în vedere fenomenele meteorologice – ploile abundente de săptămâna trecută, prefectul Virgiliu Nanu a consider necesar să convoace astăzi, 21 iunie 2022, o întâlnire de lucru cu fermierii- producători agricoli care au suferit pierderi la culturile deținute în județul Prahova.
Alături de prefect, la ședința de astăzi au participat și subprefectul Emil Drăgănescu dar și conducătorul Direcției pentru Agricultură Prahova , Mita Enache transmițând astfel, disponibilitatea instituțiilor angrenate în acest proces de a oferi ajutor.
Au fost expuse diverse probleme cu care se confruntă agricultorii, pornind de la procedurile ce trebuie să fie respectate, modificări legislative imperios necesare, până la problematica rachetelor antigrindină.
Din discuțiile avute la sediul Instituției Prefectului Județul Prahova reiese necesitatea organizării unei întâlniri cu parlamentarii prahoveni care să poată proceda cu privire la schimbările legislative ce se impun în urma memoriilor primite de la fermieri. Prefectul va intermedia această întâlnire, urmărind îndeaproape necesitățile și modalitățile de oferire al ajutorului în vederea susținerii agriculturii din Prahova.
În viitorul apropiat, va avea loc o nouă întâlnire cu producătorii agricoli și primarii din U.A.T.-urile de care aceștia aparțin pentru a fi identificate necesitățile fiecăruia, în parte.