COMUNICAT PRESA – CENTRE DE VACCINARE DISPONIBILE IN PH PT DOZA 3

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării  protecției maximale a cetățenilor împotriva COVID-19, membrii CNCAV au  hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN  mesager.

În județul Prahova conform actualizării programului transmis de Direcția de Sănătate Publică Prahova, populația se poate vaccina cu doza 3 în următoarele centre de vaccinare:

SALA DE SPORT TINERETULUI – BAICOI ZILNIC 8-20 Pfizer
SALA MULTIFUNCTIONALA – SC. GIMNAZIALA MANECIU PAMANTENI ZILNIC 8-20 Pfizer
LICEUL AUREL VLAICU – SALA DE SPORT BREAZA ZILNIC 8-20 Pfizer
SCOALA GIMNAZIALA  GEORGE ENESCU SINAIA – SALA DE SPORT L-S 8-20 Pfizer, Moderna
CAMIN CULTURAL VARBILAU L-S 8-20 Pfizer
SALA DE FESTIVITATI A CLUBULUI MINERU FILIPESTII DE PADURE ZILNIC 8-20 Pfizer
CENTRUL CULTURAL NICOLAE IORGA VALENII DE MUNTE ZILNIC 14-20 Pfizer
CAMIN CULTURAL CORLATESTI, COMUNA BERCENI ZILNIC 8-20 Pfizer
SALA DE SPORT BUCOV ZILNIC 8-20 Moderna
CENTRUL CULTURAL M. VITEAZUL Barcanesti ZILNIC 8-20 Pfizer
SALA DE SPORT DIN BRAZII DE SUS ZILNIC 8-20 Pfizer
SPITAL DE PSIHIATRIE VOILA ZILNIC 7-19 Pfizer
SALA SPORT VALEA CALUGAREASCA ZILNIC 8-20 Pfizer
CANTINA CENTRU DE PLASAMENT PLOPENI ZILNIC 8-20 Moderna
SALA SPORT -MIZIL L-V 8-20 Moderna
COLEGIUL NATIONAL AL I CUZA SALA DE SPORT ZILNIC 8-20 Pfizer
CENTRUL CULTURAL AUREL STROE BUSTENI ZILNIC 8-20 Pfizer/Moderna
CASA DE CULTURA URLATI ZILNIC 8-20 Pfizer
CENTRUL MEDICAL MEDIURG ZILNIC 8-20 J&J, Pfizer
CASA TINERETULUI CAMPINA ZILNIC 8-20 Pfizer

 Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare. Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Prahova. Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

Doza 3 este ferm recomandată:

persoanelor vulnerabile cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;

persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager,  indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna). Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Vaccinarea este gratuită și voluntară !

Instituția Prefectului – Județul Prahova susține campania de imunizare împotriva COVID-19 și recomandă cetățenilor să se înscrie în procesul de vaccinare prin intermediul medicului de familie, al angajatorului sau pe platforma electronică: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

 

Institiția Prefectului – Județul Prahova

27 septembrie 2021