Pe teritoriul județului Prahova au devenit funcționale 7 centre de evaluare a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Pe teritoriul județului Prahova au devenit funcționale 7 centre de evaluare a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2

Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 se vor putea prezenta în aceste centre pe baza confirmării infecţiei printr-un test antigen rapid sau test Real Time-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate şi pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

Amintim faptul că, este necesar ca testele să fie efectuate în laboratoare și farmacii omologate sau de către medicii de familie care au ca obiect și efectuarea activităţii de testare, în vederea introducerii rezultatului în Corona- Forms.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de evaluare, este foarte important ca pacientul, atunci când are simptome de boală infecţioasă, să contacteze în primul rând medicul de familie pentru a fi monitorizat. De asemenea, medicul de familie va stabili dacă este necesară prezentarea pacientului la centrele de evaluare.

Dacă persoana pozitivă, nu are nicio comorbiditate şi starea generală este bună, rămâne în continuare la domiciliu cu recomandările pe care i le face medicul de familie. Dacă pacientul are comorbidităţi, cum ar fi obezitate, boli cardiovasculare, HTA, boli renale etc, atunci el este planificat de către medicul de familie la cel mai apropiat centru de evaluare unde este supus unor investigaţii.

Așadar, persoanele bolnave de COVID-19 au posibilitatea să se prezinte în următoarele locații pentru a-şi evalua starea de sănătate :

  1. SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PLOIEȘTI:

              a.) Centrul de Evaluare Boli Infectioase, Bd. Republicii, nr.271

              b.) Centrul de Evaluare Nord, Str.Gageni, nr.100

  1. SPITALUL ORĂȘENESC VĂLENII DE MUNTE, Bulevardul Nicolae Iorga 10;
  2. SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE DRAJNA, Str. Castelului – nr. 1, Sat Drajna De Jos;
  3. SPITALUL GENERAL C.F. PLOIEȘTI, Strada Domnișori, 93;
  4. SPITALUL ORĂȘENESC BĂICOI, Strada Spitalului nr.7;
  5. SPITALUL ORĂȘENESC „SF.FILOFTEIA” MIZIL , Strada Spitalului 21;
  6. DENTIRAD HOSPITAL SRL PLOPENI, Bulevardul Republicii 8-10;

Harta completă, cu detalii ale centrelor de evaluare, poate fi regăsită:

– pe site-ul Ministerului Sănătății (  http://www.ms.ro/centre-de-evaluare-covid-19/);

-pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate Prahova: (http://www.casan.ro/casph/post/type/local/lista-unitatilor-sanitare-cu-paturi-care-au-incheiat-acte-aditionale-pentru-servicii-medicale-spital.html).

Nu se recomandă deplasarea directă la centrul de evaluare fără o programare prealabilă, realizată prin medicul de familie sau prin apel telefonic direct.

Instituția Prefectului – Județul Prahova

21 ianuarie 2022