Angajații și membrii familiilor acestora se vor putea vaccina mult mai ușor, fără a fi nevoiți să acceseze platforma de vaccinare sau să fie înscriși pe listele de așteptare.
Conform intrucțiunii nr.141/21.04.2021 a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, prin grija operatorilor economici, imunizarea se va putea realiza într-un spațiu adecvat, identificat în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Prahova.
Cei care vor avea acces la imunizarea prin organizarea unor astfel de centre sunt:
- angajații proprii
- angajații subcontractorilor
- membrii familiilor celor două tipuri de angajați.
Agenții economici care doresc să amenajeze astfel de spații trebuie să asigure circuite de funcționalitate adecvate atât procesului de vaccinare, cât și asigurării sănătății și securității muncii. De asemenea, vor dota aceste încăperi cu frigidere pentru păstrarea dozelor la temperaturi cuprinse între +2 și +8 grade Celsius, prevăzute cu termometru și grafic de temperatură.
Vaccinarea se va face fără programarea prealabilă în platformă, fiind întocmite doar liste nominale cu cei eligibili care vor fi înaintate către DSP. Persoanele imunizate vor fi înregistrate în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și li se va elibera adeverința de vaccinare
Vaccinarea va fi făcută fie de către personalul medico-sanitar propriu al companiei, ce va fi arondat unui centru fix de vaccinare, fie de către echipe mobile organizate de către DSP Prahova, în funcție de numărul de persoane care urmează a fi imunizate.
Stocurile de vaccin vor fi asigurate de către DSP în funcție de numărul persoanelor înscrise.
Agenții economici care intenționează organizarea unor centre de vaccinare pentru angajații proprii și familiile acestora se pot adresa către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Prahova prin intermediul adresei de e-mail : cjcci.ph@isuprahova.ro și la numărul de telefon: 0720259833
Instituția Prefectului – Județul Prahova
21 aprilie 2021