ȘEDINȚA COMISIEI DE DIALOG SOCIAL, 14 aprilie 2022

📌În cadrul ședinței 𝑪𝒐𝒎𝒊𝒔𝒊𝒆𝒊 𝒅𝒆 𝑫𝒊𝒂𝒍𝒐𝒈 𝑺𝒐𝒄𝒊𝒂𝒍 ce a avut loc astăzi, 14 aprilie, prezidată de către prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu alături de subprefectul, Emil Drăgănescu, la solicitarea reprezentantului Blocului Național Sindical a fost realizată o informare cu privire la măsurile de sprijin, accesul la educație și pe piața muncii în vederea sprijinirii refugiaților sosiți din Ucraina în județul Prahova.
📌📌Un al doilea subiect al ședinței de astăzi l-a reprezentat informarea solicitată la Direcția Județeană de Statistică Prahova de către prefectul județului, în care a fost comunicat stadiul autorecenzării şi autorecenzării asistate pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor în judeţul Prahova la data de 13 aprilie.
⭕️Astfel că, în primele 31 zile ale perioadei de autorecenzare şi autorecenzare asistată pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2021 (14 martie – 13 aprilie 2022) au fost completate 126.935 chestionare la nivelul judeţului Prahova.
Dintre acestea, 57.527 au fost completate în mediul urban (45,3%) şi 69.408 în mediul rural (54,7%).
⭕️Localităţile cu cel mai mare număr de chestionare completate au fost: Ploiești, Câmpina, Breaza pentru mediul urban şi Bucov, Ariceștii Rahtivani, Blejoi pentru mediul rural.
⭕️Pe această cale, dorim să le reamintim cetăţenilor că perioada de autorecenzare şi autorecenzare asistată continuă până în data de 15 mai 2022 şi îi îndemnăm să utilizeze în continuare, în număr cât mai mare, această metodă de colectare a datelor.
⭕️Lista locaţiilor, precum şi programul de funcţionare a centrelor de autorecenzare asistată din localităţile judeţului Prahova este disponibilă pe site-ul Direcţiei Judeţene de Statistică Prahova, la adresa https://prahova.insse.ro/comunicate-presa-rpl/ .