INDUSTRIA HOTELIERĂ DIN JUDEȚUL PRAHOVA PREZENTĂ LA ÎNTÂLNIREA DE LA INSTITUȚIA PREFECTULUI PENTRU IDENTIFICAREA PROBLEME ÎNTÂMPINATE ÎN DESFĂȘURAREA ACTIVITĂȚII ZILNICE

Este evident că piața hotelieră din Prahova nu putea evita trendul negativ al industriei mondiale a ospitalității, proprietățile fiind afectate în procente diferite, în funcție de zonele în care se află sau de managementul pe care l-au adoptat.
Declinul industriei ospitalităţii a fost mai rapid şi mai sever decât al oricărui alt sector. De rapiditatea, corectitudinea deciziilor autorităţilor, ca şi de capacitatea specialiştilor din domeniu în aflarea remediilor depinde depăşirea acestei crize, ce tinde să se generalizeze în toate componentele.
Pentru că Instituția Prefectului Județul Prahova sprijină și activitatea din sectorul hotelier, a fost organizată o întâlnire între reprezentanții industriei hoteliere și autoritățile centrale și locale – respectiv instituțiile cu care aceștia pot colabora în vederea dezvoltării propriilor afaceri, dar și construirii unui mediu propice pentru o industrie a ospitalității etică, morală, corectă și eficientă.
Scopul întâlnirii de astăzi, 19 iulie 2022,  organizată de către prefectul Virgiliu Nanu, alături de subprefectul Emil Drăgănescu, constă în evidențierea măsurilor ce ar trebui adoptate în consecinţă pentru a limita pierderile şi a asigura condiţii de relansare a activităţii în condiţii suportabile.
Având în vedere actualul context economico-social, dar și politic, generat pe rând, de pandemia de COVID-19, iar apoi de conflictul din Ucraina, urmat de criza refugiaților, reiese necesitatea consolidării relațiilor dintre industria hotelieră și instituțiile publice de tip ANPC, ISU, DSP sau ITM, ambele ramuri fiind factori decizionali pentru bunul mers al economiei prahovene.
Așadar, s-a dorit conturarea unui cadru legal, simplu și eficient, dar și indentificarea modalităților prin care să fie depășite obstacolele generate de situația de criză, prin oferirea reprezentanților industriei ospitalității posibilitatea de a adresa întrebări, sugestii și eventuale propuneri reprezentanților instituțiilor publice prezente, și anume: Dlui Felix Manta- Secretar General Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului; Dlui Ion Iordăchescu – Șef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia (Ploieşti); Dlui Nicolae Tudoroiu – Insp.Șef ISU Prahova, Dnei Dumitra Ionescu – Insp.Șef ITM Prahova și Dnei Adela Bodea- Dir.Ex. DSP Prahova.
S-a avut în vedere structurarea efectelor pe diversele tipuri de unităţi prestatoare, evidenţierea situaţiilor dificile create, a zonelor neacoperite de facilităţi şi susţinere guvernamentală şi care afectează serios această industrie, făcându-se propuneri de extindere a cadrului legislativ, dar și a altor măsuri pentru sprijinirea acestui sector deosebit de important în economia națională și locală, precum și în vederea menținerii rentabilității.