COMUNICAT DE PRESĂ- Incendiu fabrică din orașul Mizil, 22 februarie 2022

La incendiul care a izbucnit în această dimineață în jurul orei 03.00, în hala unei fabrici de mezeluri din orașul Mizil, a fost prezent și prefectul județului, Virgiliu Daniel Nanu. Acesta a dorit să se asigure de bunul mers al intervenției echipajelor Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, angrenate la acel moment în lupta cu focul, care au reușit în cel mai scurt timp posibil să se mobilizeze pentru gestionarea incendiului.

Ulterior verificărilor din teren, s-a constatat faptul că flăcările au cuprins o suprafață de aproximativ cinci mii de metri pătrați (o hală ce cuprindea și spațiu administrativ).

Fumul degajat în atmosferă a provenit din arderea pereților tip sandwich, acționându-se continuu pentru stingerea micilor focare care se reaprindeau din cauza plafonului căzut.

Din nefericire, în cadrul intervenției au fost răniți doi pompieri, care au ajuns la spital după ce au suferit arsuri.

Unul dintre aceștia, în vârstă de 41 de ani, are arsuri de gradul II pe 15% din suprafața corporală – la nivelul feței cu arsură de căi aeriene superioare (medicii fiind nevoiți să îl intubeze ) și arsuri la nivelul mâinilor.

Celălalt pompier, în vârstă de 42 de ani, a suferit arsuri de gradul 1 și 2 pe aproximativ 5% din suprafața corporală, la nivelul feței.

După ce au fost luate toate măsurile ca situația să fie stabilizată, prefectul și-a îndreptat atenția către starea de sănătate a celor doi pompieri, iar în momentul de față, este în contact permanent cu specialiștii Spitalului Județean de Urgență Ploiești care monitorizează starea acestora.

”Reacţia autorităţilor și mai ales a echipajelor Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova a fost una eficientă şi rapidă. Mulțumesc pe această cale pentru profesionalismul cu care au acționat în vederea stopării incendiului de mare amploare.

În acest moment, mă preocupă starea celor doi pompieri internați, sunt alături cu toate gândurile bune de acești eroi și vreau să mă asigur că vor beneficia de tot suportul profesioniștilor din sistemul medical prahovean.

Cauzele incendiului vor fi stabilite de instituțiile competente, după finalizarea anchetei care acum este în curs de desfășurare, urmând a fi evaluate și pagubele” transmite prefectul județului, Virgiliu- Daniel Nanu.

 

Instituția Prefectului – Județul Prahova

22 februarie 2022