Comunicat presă- sprijin actiune umanitara + nr.de telefon pentruintentiile de ajutor

Fiecare acțiune de sprijinire a persoanelor sosite din Ucraina contează!

Pentru ca acest ajutor să ajungă la fiecare beneficiar și mai mult, să se plieze pe nevoile lui, este nevoie din partea noastră, a tuturor, să lucrăm organizat și integrat, tocmai în ideea de a răspunde rapid și eficient solicitărilor de sprijin venite din partea cetățenilor ucrainieni.

Astfel, în vederea organizării eficiente și unitare a întregii misiuni umanitare, reprezentanții societății civile care doresc să sprijine această acțiune umanitară sunt rugați ca, pentru moment, să trimită intențiile de sprijin la adresa de e-mail: umanitar.dsu@mai.gov.ro;  astfel încât acestea să fie colectate și centralizate la nivelul fiecărui județ.

Vă informăm totodată că intențiile de ajutor pot fi comunicate la numărul de telefon operaționalizat în Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Prahova, respectiv 0720.259.833.

Ulterior, în funcție de solicitările primite, autoritățile vor contacta și direcționa, în cel mai scurt timp, persoanele care pot pune la dispoziție diferite tipuri de servicii.

Facem un apel către cetățeni să utilizeze ca mijloc de comunicare numărul unic pentru apeluri de urgență – 112 doar în situații de urgență și nu pentru comunicarea intențiilor de sprijin umanitar.

 

CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU COORDONARE ŞI CONDUCERE A INTERVENŢIEI PRAHOVA

26 februarie 2022