INFORMARE DE PRESĂ – CENTRE TESTARE IN CADRUL SPITALELOR

În ultima săptămână, în județul Prahova au fost luate măsuri urgente pentru creșterea accesibilității la testarea Covid-19 și reducerea timpului de așteptare pentru pacienții care solicită testare gratuită.

Pentru scurtarea timpului de așteptare și pentru a asigura accesul rapid la serviciile medicale ale pacienților infectați cu virusul Sars CoV2, la nivelul județului, a fost luată decizia de a se înființa centre de recoltare a probelor de la pacienții simptomatici la mai multe spitale din Prahova.

Pacienții cu forme ușoare de boală vor fi îndrumați (dacă se pot deplasa cu mijloace de transport proprii) către aceste centre de către medicii de familie sau de către operatorii de la call-center-ul Direcției de Sănătate Publică Prahova (021.414.44.44), unde li se va face recoltarea pentru depistarea infecției cu SARS-CoV2.

Lista spitalelor din judetul Prahova care au centre de recoltare a probelor pentru diagnosticul infectiei cu SARS CoV-2 si programul de functionare al acestora:

  1. Spitalul Municipal Câmpina – Program Permanent ;
  2. Spitalul de Ortopedie și Traumatologie Azuga – Program Luni-Vineri: 10:00-11:00 ;
  3. Spitalul Orășenesc Băicoi – Program permanent prin Camera de Garda;
  4. Spitalul Orășenesc „Sf. Filofteia” Mizil – Program Luni-Vineri: 10:00-15:00;
  5. Spitalul Orășenesc Sinaia – Program Luni-Vineri: 11:00-18:00 (locația din str.Cuza Vodă) ;
  6. Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte – Program Luni-Vineri: 10:00-14:00;
  7. Spitalul de Psihiatrie Voila – Câmpina – Program permanent;
  8. Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna – Program Luni-Vineri: 09:00-13:00;
  9. Dentirad Hospital SRL – Program Luni-Vineri: 09:00-17:00/ Sâmbătă-Duminică: 13:00-17:00;
  10. Sfânta Sofia Hospital Med SRL– Program Luni-Vineri: 08:00-16:00/  Sâmbătă-Duminică: 09:00-13:00

Deși populația județului are o concentrare masivă în municipiul Ploiești, având în vedere necesitatea testării și faptul că până în momentul de față nu au fost deschise centre de recoltare în cadrul spitalelor din acest municipiu, prefectul județului Virgil Daniel Nanu a organizat astăzi, 02 februarie 2022, o a doua întâlnire cu reprezentanții conducerii Spitalului Municipal Ploiești pentru a discuta pe acest subiect.

Întâlnirea a avut loc la unitatea spitalicească, tocmai pentru a putea fi identificat la fața locului un spațiu în care pot fi adaptate circuite separate de restul spitalului în vederea înființării unui centru de testare.

Astăzi au  fost găsite câteva soluții, urmând a fi pusă în practică procedura necesară deschiderii în regim de urgență a acestui tip de centru pentru testare în cadrul Spitalului Municipal Ploiești din strada Ana Ipătescu, nr.59.

Instituția Prefectului – Județul Prahova

02 februarie 2022