Informare de presă privind vaccinarea la nivelul județului Prahova, 19 februarie

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până la data de 19 februarie 2021, în județul Prahova au ajuns 57113 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 47493 doze Pfizer/BioNTech, 4220 produse de compania Moderna și 5400 de doze AstraZeneca.

Dintre acestea, au fost inoculate 49200 doze (la ora raportării – 13:00). Stocul disponibil, în acest moment, este de 7849 doze vaccin (3814 – Pfizer/BioNTech, 76 – Moderna, 3959 – AstraZeneca).

În ultimele 24 de ore, au fost raportate alte nouă doze pierdute (doze diluate și neutilizate), la centre de vaccinare amenajate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești – sediul Nord, Spitalul Municipal Câmpina și Spitalul Orășenesc Băicoi. În total, în Prahova, de la debutul imunizării împotriva COVID-19, au fost irosite 64 de doze.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost raportate patru noi reacții adverse în urma administrării serului de la AstraZeneca (2 persoane) și celui de la Pfizer/BioNTech (2 persoane), toate înregistrate la un centru de vaccinare din Ploiești. Acestea s-au manifestat sub formă de stare generală de rău, stare febrilă, cefalele, durere musculară, astenie. Nu au necesitat internare. Numărul total al cazurilor de acest gen, înregistrate la centrele de vaccinare din județul nostru, se ridică la 20.

Numărul total al persoanelor din județul Prahova care au primit și a doua doză, până în prezent, este de 19355.

        Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

        De asemenea, toate informațiile despre campania de imunizare împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Instituția  Prefectului – Județul Prahova
19 februarie 2021