Informare presă – comisii mixte de control în centre rezidențiale

Începând de astăzi, în județul Prahova, comisii mixte de control vor verifica centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor.

În această dimineață, în cadrul Instituției Prefectului a avut loc o ședință de lucru, în urma căreia au fost dispuse măsuri organizatorice și de coordonare pentru începerea acțiunilor de control la cele 67 de centre din județul Prahova (conform datelor generale puse la dispoziție de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială).

Având în vedere dispoziția prim-ministrului referitoare la efectuarea de verificări pentru identificarea tuturor problemelor existente la nivelul centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, la nivelul județului nostru au fost formate 6 echipe mixte care zilnic, vor efectua vizite la centrele mai sus-menționate.

Prefectul județului, Virgiliu Daniel Nanu a transmis tuturor celor prezenți: ” Îmi doresc ca aceste verificări să fie efectuate cu profesionalism, cu mult simț de răspundere, iar primordială să fie empatia față de aproapele nostru. Ne gândim permanent la beneficiarii acestor centre care trebuie să fie tratați așa cum ne-am dori să fie tratați membrii propriilor familii. Vom avea toleranță zero față de orice fel de neregulă identificată, vom sancționa dur abuzurile și nu vom accepta derapaje de la legislație.”  

Echipele mixte sunt formate din reprezentanți ai structurilor județene din cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă,  Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Rezultatele verificărilor vor fi integrate de către Instituția Prefectului Județul Prahova, care va va întocmi un raport pe baza informațiilor transmise de către reprezentanții instituțiilor participante la acțiune și va transmite zilnic, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și Ministerului Sănătății, dar și, spre informare, Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Aceste verificări vor fi finalizate către sfârșitul săptămânii, urmând a fi întocmit un raport general final.

Instituția Prefectului – Județul Prahova

10 iulie 2023