Întâlnirea prefectului Virgiliu Daniel Nanu cu E.S. Ambasadorul Republicii Moldova, Dl. Victor Chirilă la C.C.I.Prahova

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a fost prezent astăzi, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova unde a avut loc o întâlnire de lucru cu E.S.Dl.Victor Chirilă, Ambasadorul Republicii Moldova în România și cu Dl. Ministru Consilier Emil Jacota.

Vizita E.S a avut ca scop o mai bună cunoaștere reciprocă, dar și o familiarizare cu oportunitățile de colaborare oferite de județul nostru din punct de vedere economic, investițional și social, aspecte foarte bine punctate de către președintele C.C.I.Prahova, Dl.Aurelian Gogulescu

Având în vedere caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură și tradiții, această întâlnire în județul Prahova reconfirmă caracterul dinamic și pragmatic al cooperării dintre cele două țări, venind sa intensifice colaborarea economică, științifică și culturală în domeniile de interes comun.

” De-a lungul ultimelor trei decenii au fost dezvoltate multiple colaborări pe mai multe planuri, folosind forme moderne, schimburi de experiență și de bune practici între funcționarii și specialiștii din cadrul serviciilor publice, dar și al societăților private.

Ca atare, un număr de 22 de unități-admininistrativ teritoriale din Prahova au încheiat diverse acorduri de înfrățire sau de colaborare cu parteneri din Republica Moldova.

Toate aceste acțiuni, pe lângă aspectul important din punct de vedere economic, investițional dar și social ne onorează și ne aduc mai aproape de frații noștri de peste Prut, iar ca reprezentant al Instituției Prefectului Județului Prahova îmi doresc să stabilim o legătură și mai strânsă în ceea ce privește comunicarea și cooperarea în activități benefice de ambele părți ”a declarat prefectul Virgiliu Daniel Nanu .