Personalul Direcției de Sănătate Publică Prahova va fi sprijinit în efectuarea anchetelor epidemiologice de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Prahova.

 La propunerea prefectului Virgiliu Daniel Nanu- președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a fost aprobată hotărârea conform căreia efectivul de personal al Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Prahova va fi suplimentat pentru o perioadă de 10 zile, cu salariați din cadrul Instituției Prefectului Județul Prahova, Consiliului Județean Prahova, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, Bazei 2 Logistică ”Valahia”și Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești, pentru colectarea datelor în vederea întocmirii anchetelor epidemiologice din județ.

 

”Având în vedere contextul epidemiologic actual, activitatea intensă, dar și deficitul major de personal din cadrul Direcției de Sănătate Publică Prahova, am venit cu propunerea în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de a face un efort comun în cadrul instituțiilor pe care le reprezentăm, pentru acordarea sprijinului în efectuarea anchetelor epidemiologice, Trebuie amintit faptul că, în continuare, la acest capitol sunt întârzieri majore, astfel că la acest moment sunt restante 7.350 de anchete epidemiologice pentru perioada 05.02- 14.02.2022.

Doresc să mulțumesc atât echipei mele, formată din subprefecții Emil Drăgănescu și Alexandru Vane, cât și conducătorilor instituțiilor mai sus-menționate, pentru mobilizare și sprijin. Am convingerea că prin această acțiune, vom reasigura într-un timp foarte scurt, fluxul normal în încheierea anchetelor și implicit, în acordarea deciziilor de carantină” spune Virgiliu Daniel Nanu, prefectul județului Prahova.

 

Activitatea de colectare a datelor în vederea întocmirii anchetelor epidemiologice se va desfășura începând de astăzi, până pe 25 februarie 2022 în intervalul 08:00- 16:00, cu un număr de 15 persoane îndrumate de către un medic specialist, în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Prahova de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova din strada Rudului, nr. 96.

 

Instituția Prefectului – Județul Prahova

15 februarie 2022