RELUAREA ALIMENTĂRII CU ENERGIE ELECTRICĂ PENTRU MAJORITATEA CONSUMATORILOR DIN PRAHOVA

Având în vedere fenomenele meteorologice manifestate prin viscol, ninsori abundente și vânt puternic, efectele acestora s-au resimțit serios în ultimele 48 de ore pe întreg cuprinsul județului.
Astfel că, deși nu au fost semnalate probleme deosebite cu privire la deszăpezirea drumurilor publice, o situație cu adevărat dificilă pentru județul nostru, a reprezentat-o imposibilitatea alimentării cu energie electrică a mai multor localități, fie parțial, fie total.
Peste 30 de echipe operative ale Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) au fost mobilizate continuu pentru limitarea efectelor produse de condițiile meteo extreme din ultimele zile și pentru realimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor afectați.
Intervențiile personalului DEER au fost însă îngreunate de accesul extrem de dificil (drumuri înzăpezite/blocate de copaci cazuți sau de autoturisme înzăpezite).
Dacă vineri, 27 ianuarie, în jurul prânzului, în județul Prahova aproximativ 30.000 de consumatori erau afectați de lipsa curentului electric, lucrurile au fost în continuă dinamică, asa încât în urma intervențiilor, ieri numărul de consumatori afectați a fost redus la aproximativ 15.000 iar astăzi, 29 ianuarie, ca urmare a eforturilor depuse de personalul DEER, sprijinit de autoritățile locale, s-a reușit realimentarea cu energie electrică a marii majorități a consumatorilor, fiind raportate sub 100 de locații individuale din județ care parțial, nu au reluat alimentarea.
Se lucrează neîntrerupt de două zile și nopți, în condiții extrem de grele (ninsoare viscolită, vânt puternic, strat mare de zăpadă și temperaturi scăzute) pentru identificarea și remedierea defecțiunilor apărute în rețelele de distribuție.
La acestă oră, eforturile echipelor operative sunt concentrate în continuare pentru realimentarea integrală a tuturor consumatorilor din județul Prahova, inclusiv pentru definitivarea lucrărilor pentru locațiile individuale.
Asigurăm toți utilizatorii rețelei că, reprezentanții DEER, dar și ai autorităților, depun toate eforturile pentru alimentarea cu energie electrică în condiții normale, conform schemei de funcționare.
Mulțumim, pe această cale, tuturor celor implicați în rezolvarea cât mai rapidă a acestei sincope în asigurarea unui serviciu de utilitate publică. Alături de echipele DEER, care vă garantam că au fost în continuă alertă, acționând profesionist și cu multă implicare, am avut parte de sprijin real din partea pompierilor militari prahoveni, dar și a celorlalte structuri și autorități implicate în gestionarea situațiilor generate de vremea rea, care au intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule blocate în zăpadă, precum și pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil.