𝗣𝗥𝗘𝗙𝗘𝗖𝗧𝗨𝗟, 𝗩𝗜𝗥𝗚𝗜𝗟𝗜𝗨 𝗡𝗔𝗡𝗨 𝗔 𝗩𝗜𝗭𝗜𝗧𝗔𝗧 𝗖𝗘𝗟𝗘 𝗧𝗥𝗘𝗜 𝗖𝗘𝗡𝗧𝗥𝗘 𝗗𝗜𝗡 𝗣𝗥𝗔𝗛𝗢𝗩𝗔 𝗜̂𝗡 𝗖𝗔𝗥𝗘 𝗔𝗨 𝗙𝗢𝗦𝗧 𝗖𝗔𝗭𝗔𝗧̦𝗜 𝗖𝗢𝗣𝗜𝗜𝗜 𝗜𝗡𝗦𝗧𝗜𝗧𝗨𝗧̦𝗜𝗢𝗡𝗔𝗟𝗜𝗭𝗔𝗧̦𝗜 𝗔𝗝𝗨𝗡𝗦̦𝗜 𝗜̂𝗡 𝗖𝗨𝗥𝗦𝗨𝗟 𝗦𝗘𝗥𝗜𝗜 𝗧𝗥𝗘𝗖𝗨𝗧𝗘 𝗗𝗜𝗡 𝗢𝗗𝗘𝗦𝗔

🔵În cursul serii trecute, printre refugiații intrați în Romania prin punctul de trecere Isaccea (Tulcea) s-au aflat și copii institutionalizați din centre de asistență socială din Odessa.
🟡Directia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a preluat în județul Prahova 75 de persoane (66 de copii și 9 adulți însoțitori ai copiilor institutionalizati), care au fost cazate în trei centre: Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare“ Băicoi şi la două centre din Poseşti şi Vălenii de Munte ale Asociaţiei Pro Vita.
🔵Prefectul judetului, Virgiliu Daniel Nanu a vizitat cele trei centre alături de reprezentanții Serviciului pentru Imigrări al Județului Prahova, pentru a oferi sprijin din punct de vedere instituțional reprezentanților centrelor, dar mai ales, pentru a se asigura că toate cele 75 de persoane au fost cazate corespunzător, beneficiază de condiții optime pentru perioada de ședere în județul nostru și le este acordat sprijinul de care au nevoie.

 Pe această cale, vă aducem la cunoștință că la nivelul Centrului Județean de Ccoordonare și Conducere a Intervenției Prahova este centralizată și actualizată permanent situația spațiile de cazare din județ. Astfel, până astăzi, 04 martie 2022 au fost identificate aproximativ 61 de locații disponibile pentru cazarea refugiaților, acestea aflându-se în curs de evaluare.

Instituția Prefectului – Județul Prahova

04 martie 2022