INFORMARE DE PRESĂ – primire refugiati, femei si copii, 7 martie 2022

În această dimineață, 7 martie 2022, conducerea Instituției Prefectului Județul Prahova a coordonat activitatea de primire a unui grup format din 80 de refugiați, femei și copii, sosiți din Ucraina.

Acesția au fost primiți cu o masă caldă și au fost repartizați în condiții foarte bune de cazare, în diferite locații puse la dispoziție voluntar, de către oameni care și-au arătat disponibilitate în a sprijini această cauză. Atât structurile cu atribuții în domeniu, cât și reprezentanți ai autorităților locale, de această dată ai comunei Brazi, respectiv comunei Berceni au fost implicați exemplar, oferind sprijin permanent refugiaților.

O parte dintre persoanele sosite în acest grup și-au manifestat dorința de a rămâne pe teritoriul județului nostru până la terminarea conflictului armat din Ucraina, iar o altă parte au declarat că doresc să tranziteze țara noastră.

Atât prefectul, Virgiliu Daniel Nanu, cât și subprefectul Emil Drăgănescu apreciază toate eforturile pentru acordarea sprijinului în gestionarea acestei situații și doresc să mulțumească persoanelor implicate, care au înțeles că orice ajutor din partea societății civile este de un real folos.

 

Instituția Prefectului – Județul Prahova

07 martie 2022