ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE POLIȚIE PRAHOVA PE TEMA REFUGIAȚILOR

Conform art.12 din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România

Străinul intrat legal pe teritoriul României, precum și persoana care îl găzduiește au obligația să anunțe despre aceasta organul de poliție competent teritorial, în termen de 3 zile de la data intrării și, respectiv, a găzduirii.

În situația cazării în hoteluri sau în alte amenajări turistice, străinul va îndeplini formalitățile de luare în evidență la administrația locului respectiv care, în termen de 24 de ore, va comunica datele necesare organului de poliție competent teritorial.

Datele prevăzute la alin. (2) se prezintă și polițiștilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări și celor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, la solicitarea acestora.

 

Activități preventive desfășurate de IPJ Prahova

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfăşurat în permanență acțiuni informativ – umanitare, pentru cetăţenii ucrainieni care tranzitează judeţul nostru spre alte destinaţii, în scopul prevenirii accidentelor rutiere, produse pe fondul oboselii la volan dar și pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la responsabilitatea pe care o au atât față de persoanele din autoturismul pe care îl conduc, cât şi pentru toţi participanţii din trafic.

Polițiștii au oprit în trafic vehicule înmatriculate în Republica Ucraina, ocazie cu care au oferit conducătorilor auto, dar și pasagerilor, cafea, ceai și sfaturi preventive, în limba engleză dar și în ucraineană.

 

Monitorizarea situației refugiaților de pe raza județului Prahova

Încă de la debutul războiului din Ucraina, Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a fost alături de refugiații care au tranzitat județul nostru și care au decis să rămână cazați în spații de cazare temporare sau chiar și pe o perioadă nelimitată.

Polițiștii prahoveni au monitorizat în permanență persoanele cazate, oferind sprijin pe perioada șederii acestora, totodată desfășurând activități preventive pentru a nu fi victimele vreunor infracțiuni.