Comunicat de presă – Circa 2000 de apeluri de la prahoveni, rezolvate de voluntarii din call center

Cei mai sufletiști și implicați voluntari au răspuns deja prezent în call center-ul organizat în sediul Palatului Administrativ, la inițiativa Instituției Prefectului Județul Prahova.

De la deschidere și până în prezent, voluntarii Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Crucea Roșie și angajați ai Instituției Prefectului Județul Prahova au ales ca în timpul lor liber să răspundă celor aproximativ  2000 de apelurilor primite din partea prahovenilor. Aceștia au avut nevoie de sprijin în obținerea unor informații importante privind deciziile de izolare/carantinare, transmiterea rapoartelor medicale, comunicarea rezultatelor testărilor RT-PCR, informaţii despre testări rapide antigen, derogări de la măsura de carantinare, informaţii despre tipul de vaccin și programul centrelor fixe de vaccinare anti-COVID din Prahova, informații despre medicii de familie implicați în procesul de vaccinare, farmacii autorizate pentru testare etc. Voluntarii au fost coordonați și instruiți de un medic epidemiolog din cadrul DSP Prahova.

Voluntarii SAJ au sprijinit pentru a doua oară o acțiune inițiată de Instituția Prefectului Județului Prahova, după asigurarea vaccinării în primul centru de vaccinare de tip drive- through, organizat la nivelul județului. Deși sunt zi de zi solicitați acolo unde este o urgență, dincolo de turele obișnuite de lucru, nu au ezitat să fie prezenți și de această dată în call center-ul care sprijină activitatea Direcției de Sănătate Publică Prahova.

Ultima situație prezentată de Serviciul de Ambulanță Județean Prahova (SAJ) arată că în luna octombrie, aceștia au avut un număr de 24.553 de solicitări, cu 9.885 mai mult față de luna septembrie. Au fost efectuate 15.073 de teste (RT-PCR și rapid antigen).

Instituția Prefectului – Județul Prahova

23 noiembrie 2021