Comunicat de presă – Un plus de experiență în CV cu certificatul de voluntariat

Inspirați de voluntarii SAJ, ISU și Crucea Roșie implicați în activitatea call center-ului, Instituția Prefectului Județul Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova lansează o provocare, în special pentru tinerii prahoveni, care își doresc să facă parte dintr-o acțiune de voluntariat și să-și dezvolte diverse abilități, care ar putea să reprezinte plus valoare în dovedirea experienței și în construirea unei cariere profesionale. În activitățile de voluntariat, pot învăța direct de la cei care activează cu dăruire și devotament, oameni care sunt implicați în salvarea vieților semenilor lor.

Astfel, voluntarii care își desfășoară activitatea în call center-ul organizat pentru susținerea activității Direcției de Sănătate Publică, primesc certificat de voluntariat eliberat de această instituție.

Certificatul de voluntariat se eliberează la finalul activității de voluntariat și reprezintă actul care dovedește experiența acumulată ca voluntar. Perioada de implicare voluntară este definită de un contract de voluntariat, încheiat cu Direcția de Sănătate Publică Prahova, instituția care coordonează activitatea call center-ului și instruiește voluntarii.

Voluntariatul este o bună modalitate de a demonstra o fire proactivă și implicată. Mai mult, voluntariatul poate demonstra abilități și competențe care pot fi dificil de observat, de exemplu în timpul unui interviu pentru angajare.

Toți cei care își doresc să se implice ca voluntari și să sprijine activitatea call center-ului DSP, se pot înscrie printr-un mesaj trimis la adresa: relatii_cu_publicul@prefecturaprahova.ro, menționând datele de contact și motivul implicării, sau prin apel la numărul de telefon: 0753.930.252.

Instituția Prefectului – Județul Prahova

23 noiembrie 2021