Comunicat de presă – vizite de lucru în comunele Bănești, Cocorăștii Mislii și Scorțeni

Ploiești, 27 noiembrie 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

           Alte trei unități administrativ teritoriale, cu rate de infectare cu SARS-CoV-2 de peste 5/1000 locuitori, au fost în vizorul domnului prefect al județului Prahova, Cristian Ionescu. Acesta s-a deplasat joi, 26 noiembrie, în comunele Bănești, Cocorăștii Mislii și Scorțeni, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai administrațiilor locale.

          Și aici, în discuțiile purtate, domnul prefect a solicitat reprezentanților locali  identificarea principalelor cauze care au dus la numărul crescut de cazuri confirmate cu noul coronavirus, precum și găsirea unor soluții care să stopeze și să diminueze răspândirea infecției cu SARS-CoV-2. Le-a recomandat primarilor să continue acțiunile derulate până acum în ceea ce privește dezinfecția spațiilor publice, dar și o mai mare implicare, împreună cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în informarea cetățenilor privind pericolul pe care-l prezintă noul coronavirus atât pentru ei, cât și pentru apropiații lor, a regulilor pe care trebuie să le respecte, cât și verificarea și sancționarea tuturor celor care încalcă legislația elaborată pentru combaterea răspândirii bolilor.

           Fiind un nou început de mandat pentru aleșii locali, au fost abordate și subiecte despre administrația publică, despre proiecte cu finanțare europeană care ar putea fi accesate de aceste comunități, dar și eficientizarea colaborării interinstituționale.

          Revenind la contextul actual, vă reamintim că în cele trei comune sunt în vigoare restricțiile aprobate prin Hotărâri ale CJSU Prahova, valabile pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației epidemiologice.

INSTITUȚIA PREFECTULUI PRAHOVA

27.11.2020