Comunicat de presă – vizite de lucru la Breaza și Provița de Jos

Ploiești, 24 noiembrie 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

              Domnul prefect al județului Prahova, Cristian Ionescu, a continuat seria de vizite de lucru în teritoriu, oprindu-se astăzi, 24 noiembrie 2020, la Breaza și Provița de Jos, localități cu o rată de infectare de peste 4/1000 de locuitori.

                 Discuțiile au atins atât subiectul „la zi“, cel privind eforturile susținute atât din partea administrațiilor locale, cât și județene, în stoparea și diminuarea propagării infecției în SARS-CoV-2 în comunități, dar și relațiile interinstituționale, ținând cont de faptul că edilii se află la început de mandat, iar nevoile din unitățile administrativ-teritoriale în care au fost aleși sunt multiple.

               Atât domnul prefect Cristian Ionescu, cât și domnul primar al orașului Breaza, Cristian Novac, și-au exprimat dorința unei colaborări eficiente între cele două instituții pentru îmbunătățirea actului administrativ. Ținând cont de apropierea alegerilor parlamentare, ce se vor derula, de asemenea, într-un context atipic, domnul Cristian Novac l-a asigurat pe domnul prefect Cristian Ionescu de toată implicarea administrației locale în organizarea acestora în condiții de maximă siguranță sanitară.

                 Astfel de garanții, domnul prefect a primit și de la Provița de Jos.

        De asemenea, în deplasările efectuate, Cristian Ionescu s-a întânit și cu  reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, recomandându-le acestora o implicare mai mare atât pe partea de informare a cetățenilor în ceea ce privește pericolul pe care-l prezintă noul coronavirus, a regulilor pe care trebuie să le respecte, cât și verificarea și sancționarea tuturor celor care se abat cu bună știință de la legislația elaborată pentru combaterea răspândirii bolilor.

          Vă reamintim că, în prezent, în cele două U.A.T-uri au fost instituite o serie de restricții, aprobate prin Hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, valabile pentru o perioadă de 14 zile, dar cu posibilitatea de prelungire, în funcție de evoluția situației epidemiologice.

INSTITUȚIA PREFECTULUI PRAHOVA

24.11.2020