COMUNICAT PRESĂ- ÎNTÂLNIRE CU REPREZENTANȚII HORECA LA INSTITUTIA PREFECTULUI PRAHOVA

Pe Valea Prahovei între 50 și 100% dintre angajații sectorului Horeca sunt vaccinați

 

Astăzi, 21 mai 2021, la invitația prefectului județului Prahova, Cristian Ionescu, a avut loc la sediul instituției o întâlnire cu membrii industriei HoReCa, scopul principal fiind informarea privind calendarul măsurilor de relaxare adoptate recent de Guvernul României și analizarea procentului de vaccinare în rândul angajaților HoReCa pe Valea Prahovei.

La această întâlnire, alături de prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu și subprefectul Alexandru Vane au participat mai multe companii cu un număr mare de angajați ce au fost însoțiți de reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, dar și ai Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

La discuție a participat de asemenea și un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Prahova care a informat invitații cu privire la posibilitatea pe care o agenții economici de a solicita vaccinarea personalului și a familiilor acestora cu prioritate, fie într-un centru de vaccinare fix, fie prin intermediul unei echipe mobile de vaccinare, care se deplasează la sediul acestora.

Conform datelor centralizate de reprezentanții HoReCa la nivelul județului Prahova, în momentul de față, angajații sunt deja vaccinați în majoritatea locațiilor într-o proporție de 50% până la 100%, în funcție de specificul fiecărei unități. De asemenea, membrii sectorului HoReCa au precizat, în cadrul întâlnirii, că au fost făcute investiții pe toată perioada pandemiei pentru a putea menține activitatea locațiilor de pe Valea Prahovei și pentru a păstra pe cât posibil o mare parte a angajaților.

Aceștia sunt pregătiți să-și desfășoare activitatea în noile condiții și totodată, promovează campania de vaccinare împotriva Covid-19 în rândul angajaților, pentru o revenire la normalitate în cel mai scurt timp. Conform opiniilor enunțate în cadrul discuțiilor, un procent ridicat de vaccinare în rândul angajaților HoReca înseamnă un mediu sigur pentru turiștii care doresc să își petreacă timpul liber sau vacanțele în locații din județul Prahova.

În continuare, reprezentantii HoReCa urmează să depună la Instituția Prefectului propunerile pentru sprijinirea acestui sector de activitate.

Instituția Prefectului – Județul Prahova
21 mai 2021