Informare de presă privind situația COVID-19 și a vaccinării anti SARS-CoV-2, în Prahova, 21 mai 2021

Informare de presă privind situația COVID-19 și a vaccinării anti SARS-CoV-2,

 în Prahova, 21 mai 2021

          De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 34.986 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 1.308 pacienți au decedat, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimul deces raportat a fost în rândul unei persoane de sex masculin (93 ani), cu comorbidități.

          Cele 36 de persoane nou înregistrate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

Grupa de vârstă (ani) Număr persoane
0 – 18 1
19 – 29 0
30 – 39 2
40 – 49 4
50 – 59 7
60 – 69 4
70 – 79 9
80 – 89 8
Peste 90 1
Total 36

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 490, dintre care 242 de paturi sunt ocupate. La ATI, 28 de locuri din din care 25 de locuri pentru pacienții cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. (*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta).

 

          Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, calculată la 1000 de locuitori, este de 0.97.

          Pe parcursul zilei precedente, în Prahova, au fost realizate 834 de teste, conform centralizării DSP Prahova.

         

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

          Au fost efectuate verificări la 1.642 persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către D.S.P. Prahova. 141 autovehicule au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului. Au fost verificate 53 de societăți comerciale și 465 obiective/locații unde se formează aglomerări umane (gări, terase, piețe, zone de agrement, unități turistice, restaurante etc).

          În urma acestor demersuri au fost aplicate 15 de sancțiuni în valoare totală de 1.000 lei.

––––––––––––

          Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până joi, 20 mai 2021, ora 21:30, în județul Prahova au ajuns 273.573 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 213.453 doze Pfizer/BioNTech, 32.020 produse de compania Moderna, 24.900 de doze AstraZeneca, dar și 3.200 de doze Johnson & Johnson

Dintre acestea, au fost administrate 259.810 doze.

110.458 de persoane au fost imunizate, în județul nostru, și cu cea de-a doua doză de vaccin.

Stocul disponibil, în acest moment, este de 13.391 doze vaccin.

          De la debutul vaccinării și până în prezent, au fost înregistrate 372 doze „pierdute“ și 48 de reacții adverse post imunizare (RAPI).

––––––––––––

    ‼  ADEVERINȚA DE VACCINARE POATE FI OBȚINUTĂ ÎN FORMAT ELECTRONIC

Persoanele care au primit cele două doze de vaccin își pot descărca adeverința de vaccinare în format electronic, direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, de pe site-ul:   https://adulti.renv.ro;

  Fișierul primit (adeverința) este deja semnat electronic de către platformă.

Documentul conține ambele date de vaccinare și datele de identificare ale persoanei.

––––––––––––

   !!! DIN MERS IMUNIZAREA ESTE MAI SIMPLĂ !!!

‼ Primul centru de vaccinare de tip drive-through din Prahova, se va deschide în parcarea centrului comercial Ploiești Shopping City, în perioada 27 – 30 mai.

Vaccinul folosit va fi cel produs de compania Pfizer BioNTech.

🚌 Centrul de vaccinare va fi de tip drive-through (fără părăsirea mașinilor personale).

🚗 Vino cu mașina personală!

🚕 Rapid! Fără Programare! Doar cu actul de identitate!

🚙 Adeverință eliberată pe loc!

🤝 Evenimentul este organizat de Instituția Prefectului Prahova, Consiliul Județean Prahova, Primăria comunei Blejoi în parteneriat cu Ploiești Shopping City, dar și cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Prahova,  ISU Prahova,  I.P.J.Prahova, I.J.J. Prahova, S.A.J. Prahova și STS.

–––––––––––––––––––

• DSP Prahova transmite că începând cu data de 26 mai (miercuri) în județul Prahova se va începe activitatea de vaccinarea în alte două centre: Puchenii Mari și Boldești Scăeni. Vaccinul folosit va fi Jhonson & Jhonson.

            Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți cetățeni:

PURTAȚI CORECT MASCA DE PROTECȚIE, aruncați-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac și spălați-vă imediat mâinile cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cu soluții pe bază de alcool;

NU ATINGEȚI ochii, gura, nasul dacă nu v-ați spălat pe mâini;

RESPECTAȚI DISTANȚA de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane, chiar și în cadrul întâlnirilor familiale, pentru a proteja membrii familiei aflați în situație de risc;

EVITAȚI zonele aglomerate;

CURĂȚAȚI periodic suprafețele de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă;

CONSULTAȚI periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Platforma națională cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 este actualizată permanent, conține informații despre procesul de vaccinare din România, ghiduri de comunicare medicală și alte date oficiale de interes, putând fi accesată la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/ și prin intermediul paginii oficiale Facebook RO Vaccinare https://www.facebook.com/RO-Vaccinare-101845835162501

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

          Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

Doar printr-un efort comun și susținut vom putea limita răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV                                            

Instituția Prefectului – Județul Prahova
21 mai 2021