Instituția Prefectului Prahova a fost vizitată în această dimineață de către o delegație din Republica Moldova, raionul Glodeni.

Această vizită a fost organizată cu sprijinul reprezentanților Asociației Euroregiunii Prut-Siret-Nistru iar la discuția ce a avut loc în cadrul Palatului Administrativ, prefectului Virgiliu Nanu și subprefectului Emil Drăgănescu, li s-au alăturat primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, consilieri județeni și reprezentanți ai Parcului Industrial Ploiești.

 

Delegația din Republica Moldova a fost condusă de Ion Cojocari, președintele raionului Glodeni, raion care prin intermediul Consiliului Județean Prahova a încheiat un acord de înfrățire cu județul nostru încă din anul 2017.
Tema principală discutată la întâlnirea de astăzi, a constiuit-o modalitatea prin care pot fi realizate parcuri industriale în Republica Moldova și beneficiile pe care acestea le-ar putea aduce.
Guvernul Republicii Moldova a aprobat în anul 2020, constituirea a 16 platforme industriale multifuncționale (câte una pentru fiecare raion), raionul Glodeni aflându-se într-un stadiu avansat de implementare, fiind deja identificat terenul unde va fi amplasat parcul industrial.
Așadar, reprezentanții județului nostru au oferit informații despre modalitatea de dezvoltare a unui parc industrial, despre aspectele juridice care reglementează activitatea parcurilor industriale în România precum și despre facilitățile acordate firmelor care investesc aici și modul de atragere al acestora.