Măsurile adoptate pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, în contextul minivacanței de 1 Iunie și a sărbătorii creștine a Rusaliilor.

Toate structurile M.A.I. în sprijinul cetățenilor cu prilejul minivacanței de Rusalii

Efectivele poliției vor fi pregătite în orice moment să intervină în sprijinul cetățenilor, fie că se află într-o situație de urgență ori de risc sau sunt victime ale unei infracțiuni.

În perioada 1-5 iunie a.c., la nivel județului Prahova, în dispozitivele de ordine publică, vor fi mobilizați, zilnic, în medie aproximativ 200 de polițiști.

Aceștia vor avea în atenție cu precădere zonele și traseele unde de obicei în astfel de perioade ale anului ne așteptăm la un flux mai mare de oameni.

Peste 30 de polițiști rutieri vor acționa, zilnic, pe principalele drumuri pentru a asigura fluența traficului și pentru a interveni în sprijinul conducătorilor auto în caz de nevoie.

Zilnic, polițiștii vor acționa în teren pentru depistarea celor care conduc sub influența alcoolului sau substanțelor interzise, urmând a fi folosite aparatele drugtest din dotare pentru prinderea celor care sunt un real pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită preventivă și să respecte indicațiile și măsurile legale ce au ca scop protejarea sănătății, vieții și a bunurilor.

Le recomandăm să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranța tuturor.

Jandarmeria Prahova va intensifica acțiunile specifice în vederea creșterii gradului de siguranță în comunitate, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale, asigurarea intervenției prompte în situații deosebite și de asemenea, vom adopta la nivelul județului nostru toate măsurile de ordine și siguranță publică necesare, astfel încât fiecare cetățean să se simtă în siguranță.

În data de 1 iunie, vom avea în atenție desfășurarea în bune condiții a tuturor evenimentelor de amploare ce se vor desfășura cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului în municipiile Ploiești și Câmpina și orașele Sinaia, Bușteni, Mizil și Vălenii de Munte, și tot în data de 1 iunie, vom asigura măsuri de ordine publică pe timpul Festivalului de dans „Copilăria inundă bătrânul bulevard” ce se va desfășura în municipiul Ploiești.

În perioada 1-5 iunie, vom fi prezenți în localitatea Florești pentru a asigura ordinea publică pe timpul desfășurării celei de-a patra ediții a concursului ecvestru Karpatia Pony Show, iar în zilele de 3 și 4 iunie, Jandarmeria Prahova fi prezentă la ediția a 2-a a Campionatului Național de Îndemânare Auto 2023 ce se va desfășura în municipiul Ploiești, pentru a asigura măsuri de securitate la acest eveniment sportiv. Având în vedere specificul celor două competiții sportive, adresăm rugămintea față de publicul prezent, să asiste la aceste evenimente din zonele sigure delimitate de organizator și să respecte indicațiilor forțelor de ordine.

Pentru ca aceste zile de relaxare să nu fie marcate de producerea unor evenimente neplăcute, pompierii prahoveni vor fi la datorie, având misiunea de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea prim ajutorului medical calificat.

Premergător acestei perioade, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel județean, acţiuni de îndrumare şi control, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol şi a potenţialelor cauze de incendiu, la structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare și de alimentaţie publică, cu funcţiuni de agrement, precum şi în spaţii cu aflux mare de persoane.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea neregulilor specifice, specialiştii în prevenire au asigurat instruirea angajaţilor din obiectivele avute în atenţie, astfel încât aceştia să-şi însuşească şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le pună la dispoziţia clienţilor.

În această perioadă, echipajele de salvatori din subunitățile operative au continuat acțiunile de recunoaștere la diverse categorii de obiective, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și prelucrarea personalului asupra asigurării intervenției imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

Având în vedere că, în minivacanța de Rusalii, cei mai mulți vor alege să își petreacă timpul liber cu precădere în zonele turistice, pentru ca distracţia să nu fie tulburată de evenimente deosebite, cu urmări grave asupra populaţiei sau a mediului înconjurător, I.S.U. Prahova recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de apărare împotriva incendiilor.

în această perioadă sunt preconizate a avea loc o serie de evenimente dedicate celor doua sarbatori amintite iar având în vedere cele expuse, Agenția Naţională Împotriva Traficului de Persoane, face o serie de precizări destinate protejării cetăţenillor de situațiile periculoase din sfera traficului de persoane.

In primul rand vrem sa va asiguram ca vom fi la datorie si vom veghea la siguranța dumneavoastră.

Totodată, dorim să cunoașteți faptul că traficul de persoane este o infracţiune de o gravitate deosebită, ce constituie o încălcare a drepturilor persoanei şi o atingere adusă demnităţii şi integrităţii acesteia.

În vederea prevenirii unor astfel de fapte, specialiştii antitrafic din cadrul A.N.I.T.P. vor desfăşura actiuni de prevenire a traficului de persoane atât în zona litoralului Mării Negre cât și la nivelul întregii țări, în cadrul festivalurilor și a evenimentelor cu public desfășurate în această perioadă.

Ești victimă a traficului sau dorești mai multe informații despre traficul de persoane ?

Sună gratuit la 0800.800.678

Totodată, atragem atenţia că existența traficului de persoane este in strânsă concordanţă cu cererea tot mai mare a consumatorilor. Clienții stimulează traficanţii să caute noi victime care să le aducă câştiguri uriaşe.

Deasemenea,vă informăm că  fapta de a folosi serviciile unei victime a traficului de persoane este pedepsită de legea penală.

Instituția noastră desfăşoară în mod constant campanii de prevenirea  acestui fenomen și pune la dispoziția cetătenilor un număr gratuit de informare 0800 800 678.

Vă dorim tuturor să aveți o minivacanță în siguranță !