ACTIVITATEA INSPECTORATULUI ȘCOLAR JUDEȚEAN PRAHOVA ÎN VEDEREA ASIGURĂRII DREPTULUI LA EDUCAŢIE PENTRU PREŞCOLARII/ELEVII UCRAINIENI VENIŢI DIN UCRAINA

La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, a fost constituită, prin decizia nr.217/07.03.2021, în baza adresei M.E. nr. 9109/04.03.2022, Comisia pentru coordonarea activităţii de repartizare a preşcolarilor/elevilor ucrainieni/veniţi în urma crizei generate de desfăşurarea conflictului militar pe teritoriul acestui stat la unităţile de învăţământ în care se pot desfăşura activităţi educaţionale, precum şi în instituţiile în care vor beneficia de asistenţă psihopedagogică şi consiliere.

Comisia realizează demersurile necesare asigurării dreptului la educaţie pentru preşcolarii/elevii ucrainieni veniţi din Ucraina.

Până la data de 05.04.2022, au fost repartizaţi ca audienţi, în unităţi şcolare din judeţul Prahova, 74 de preşcolari şi elevi, iar pentru alţi 76 de copii (găzduiţi la Complexul de servicii comunitare Raza de soare, Băicoi, respectiv la două locaţii ale Asociaţiei PROVITA) s-a asigurat participarea la activităţi extraşcolare în cadrul Clubului Copiilor Băicoi şi Clubului Copiilor Vălenii de Munte.

Tot ca măsură de sprijin pentru cetăţenii din Ucraina, la Colegiul Naţional Pedagogic Regina Maria Ploieşti, se pot depune cereri de înscriere la cursuri de învăţare a limbii române (personal sau la adresa liceul_pedagogic2003@yahoo.com). Cursurile au loc de două ori pe săptamână şi au început vineri, 1.04.2022, participând 5 copii şi 8 adulţi, cu vârste cuprinse între 5 şi 82 de ani.

Informaţii privind aceste demersuri se găsesc pe site-ul isjph.ro (model de cerere pentru înregistrarea copiilor la şcoală- în limbile română, ucraineană şi engleză, îndrumări privind înscrierea la cursul de învăţare a limbii române şi model de cerere).

CERERILE ȘI INFORMAȚIILE POT FI REGĂSITE AICI:

Măsuri de sprijin pentru cetățenii din Ucraina/ ДО УВАГИ ПРИБУВАЮЧОГО З ЗОНИ ВІЙСЬКОВОГО КОНФЛІКТУ В УКРАЇНІ